Enkele tips voor je onderhoud

Lederonderhoud tips

Bij de aanschaf van een nieuwe lederen zetel is het belangrijk om te weten hoe je deze op de juiste manier kunt onderhouden. Dit zal ervoor zorgen dat je zetel er niet alleen mooi en verzorgd uitziet, maar ook langer meegaat.

 1. Reinig regelmatig: Maak je lederen zetel regelmatig schoon met een zachte doek of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Vermijd hierbij schurende materialen of chemicaliën die het leer kunnen beschadigen.
 2. Bescherm tegen zonlicht: Plaats je lederen zetel niet direct in het zonlicht, omdat dit het leer kan verkleuren en uitdrogen. Gebruik indien nodig gordijnen of jaloezieën om het leer te beschermen.
 3. Behandel vlekken direct: Als er vloeistof op je lederen zetel gemorst wordt, dep het dan onmiddellijk op met een absorberende doek. Gebruik vervolgens een speciale lederreiniger om eventuele resterende vlekken te verwijderen. Test de reiniger altijd eerst op een onopvallende plek.
 4. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen: Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, zoals bleekmiddel of oplosmiddelen, omdat deze het leer kunnen beschadigen. Gebruik altijd een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor leer.
 5. Voed het leer: Om het leer in goede conditie te houden, is het aan te raden om het regelmatig te voeden met een lederconditioner. Dit helpt het leer gehydrateerd te houden en voorkomt scheurtjes of uitdroging.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je lang genieten van je nieuwe lederen zetel.

Draaien van de zetel

 • Van toepassing op de Malmo staop zetel, Palermo, Zero Gravity, Vivaldi en alle andere draaiende relaxzetels.
 • Let op dat de kabel niet gekneld komt te zitten bij het draaien van de zetel.
 • Een geknelde kabel kan breken en/of schade toebrengen aan de relaxzetel.
 • Laat geen kinderen spelen met uw relaxzetel en adviseer oudere gebruikers over het gevaar van een geknelde kabel.

Beweegbare Topswing

 • Van toepassing op alle zetels, behalve de Medicare en Medicare DUO.
 • U staat dus best achter of naast de zetel, en dan kan u de topswing kantelen. Het is normaal dat die wat stroef zit in het begin.   Je kan die dus vooruit duwen of achteruit duwen.= (dus niet trekken). 
 • We kunnen niet genoeg benadrukken dat de eerste keer je vrij veel kracht moet gebruiken.  Een nieuwe zetel is zoals een nieuwe paar schoenen en heeft wat tijd nog om zich te zetten.  Vanaf de tweede en vooral 3de keer zal dit een pak vlotter gaan!
 • Trek niet het kussen (uw naden kunnen loskomen of je kan het kussen kapot trekken), maar duw dit vooruit of achteruit.

Onderhoud van de oplaadbare batterij, enkele tips:

Li-Ion batterijen hebben na aankoop +/- 5 ontladingen/ontladingen nodig om op hun maximale kracht te komen. In de eerste fase worden de cellen van de accu gevormd. Het is dus belangrijk om na de aankoop dit ook echt te doen.

 • Het continu ‘diepontladen’ van iedere batterij beperkt de levensduur enorm.  Laad die af en toe op, ook als de batterij nog niet “plat” is.
 • Bewaar de batterij in een droge omgeving en houd hem uit de buurt van zonlicht.  Een Li-Ion batterij degradeert bij hoge temperatuur.  Vlak bij een raam in de vlakke zon is bijvoorbeeld niet aan te raden.
 • Vermijd het opladen van Li-Ion batterijen in de zon.  Warmte in combinatie van de zon in vombinatie met een volledige lading veroorzaakt stress.  
 • Zestig graden is de maximum toegestane temperatuur.  
 • Niet laden onder het vriespunt.
 • Wanneer de batterij is opgeladen, verwijder die van de stekker.  Dit zal de levensduur aanzienlijk verlengen.  Een 100% opgeladen batterij aan het stroomnet laten is nefast voor iedere batterij.


Hoe ver kan ik met één laadbeurt komen?
Het bereik is afhankelijk van vele factoren. Om die reden is een
nauwkeurige indicatie niet mogelijk.  Hoe vaak gebruik je je zetel,
hoeveel weegt de gebruiker, hoe oud is de batterij, etc.

 Plaats de batterij achteraan de zetel, op de grond. 

Verplaatsen

 • Trek nooit aan uw zetels zoals op de foto.  Hierdoor kunnen de naden immers loskomen. 
 • Wenst u bijvoorbeeld de zetel te verplaatsen, til deze op met twee personen.  
 • Wenst u een manuele zetel te sluiten, gebruik dan uw benen om dit te doen.  Trek niet aan de leuningen bij het sluiten van de relaxzetel.

Klantendienst

We beantwoorden mails maandag tem zaterdag, ook op de meeste feestdagen.