De evolutie van ideaaal.com > Swiss-relax.be

Ideaaal.com

Oprichting ideaaal.com

Als een van de pioniers in de online meubelverkoop zag de website ideaaal.com het levenslicht aan het einde van 2004.

In die tijd was de website alleen geschikt voor gebruik op desktops en laptops. Het was een van de eerste webshops die meubels online aanbood, waarmee het de weg effende voor de digitalisering van de meubelindustrie. Hoewel de website destijds nog niet geoptimaliseerd was voor mobiele apparaten, was het een stap voorwaarts in het beschikbaar maken van meubelaankopen via het internet. Ideaaal.com maakte het mogelijk voor mensen om gemakkelijk vanuit huis meubels te bekijken en te kopen, zonder dat ze fysieke winkels hoefden te bezoeken.

swiss-relax.be

Swiss-Relax.be (versie 1.0)

In 2013 werd de vernieuwde website van swiss-relax.be gelanceerd, met een verbeterde lay-out ten opzichte van de vorige site (ideaaal.com).

Het assortiment werd iets kleiner gemaakt, maar er werd meer nadruk gelegd op relaxzetels en sofa's. De nieuwe website was ook geoptimaliseerd voor gebruik op smartphones en tablets. Hierdoor konden gebruikers gemakkelijk de site bezoeken en het assortiment bekijken, ongeacht het apparaat dat ze gebruikten. Deze aanpassing maakte het voor klanten nog handiger om vanaf hun mobiele apparaten te winkelen en hun gewenste relaxzetels en sofa's te kiezen.

Deze update van de website zorgde voor een verbeterde gebruikerservaring en stelde klanten in staat om op een eenvoudige en intuïtive manier hun meubels te vinden en te kopen.

Swiss-Relax.be

Swiss-Relax.be (versie 2.0)

Na tien jaar swissrelax ontstonden er twee uitdagingen: Ten eerste was de software van de oude versie van de website verouderd. Dit leidde tot traagheid en een suboptimale weergave op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.
 
Als tweede probleem ondervonden we moeilijkheden op het gebied van klantcommunicatie. Een geavanceerdere website was nodig om klanten efficiënter op te volgen en te ondersteunen na hun aankoop.
 
Na een ontwikkelingsproces van een jaar werd swiss-relax.be (versie 2) gelanceerd.
 
Deze nieuwe versie de website vertegenwoordigt een aanzienlijke verbetering met onder andere snellere laadtijden, betere optimalisatie voor mobiele apparaten en een moderne lay-out.
 
Door de implementatie van automatische facturering is het niet langer nodig voor klanten om te wachten op hun aankoopbevestiging of door een ingewikkeld proces te navigeren na hun aankoop. Zodra een bestelling is afgerond, wordt de factuur automatisch aangemaakt en naar de klant verstuurd. Dit maakt het gehele proces efficiënter en verhoogt de klanttevredenheid.  Klanten kunnen nu, na een bestelling, genieten van verbeterde opvolging en ondersteuning.