Ergonomisch zetels met draaivoet

Al eeuwenlang verkiest de mens de zittende houding als de meest natuurlijke rustpositie. Verschillende studies hebben zich al gebogen over de ideale zithouding. Hun resultaten waren unaniem: de ideale hoek tussen de dijen, wervelkolom en benen is ongeveer 110 graden. Deze houding voorkomt overmatige druk op de tussenwervelschijven en biedt het meeste comfort voor ontspanning.

Waarom een elektrische en ergonomische relaxzetel?

Een van de meest opvallende kenmerken van elektrische relaxzetels is hun vermogen om zich aan te passen aan de voorkeuren van de gebruiker. Met slechts een druk op de knop kan de stoel in verschillende posities worden versteld, van een rechtopstaande zitpositie tot een volledig liggende positie. Deze functionaliteit maakt het mogelijk voor gebruikers om de perfecte positie te vinden voor lezen, tv kijken, of gewoon ontspannen na een lange dag.

Sommige modellen bieden zelfs geavanceerde functies zoals luchtdruk massage (vb de Zero Gravity Pro), die het gevoel van een handmatige massage nabootst, en zero-gravity posities, die de druk op de rug en gewrichten minimaliseren door de benen op hartniveau te tillen.

Naast comfort en stijl, zijn elektrische relaxzetels ook ontworpen met het oog op duurzaamheid en gebruiksgemak. Vele zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, en hun elektronische componenten zijn zorgvuldig ingebouwd om een lange levensduur te garanderen.